BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2010

Άτιτλο 001

Αντιγράφω όπως μου 'χε έρθει στο "γραματοκιβώτιο" μου.

"

Επιστολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης
Κοινοποίηση
Με κοροϊδέψατε όταν μου τάξατε προκοπή κι ένα καλύτερο μέλλον αν έστηνα τη δική μου επιχείρηση και με εξαπατήσατε λέγοντάς μου πως είναι υποχρεωτικό να ασφαλιστώ, για να μου φυλάξετε τα χρήματα που πιθανόν δεν θα μπορούσα να αποταμιεύσω μόνος μου για την περίθαλψη και τα γεράματά μου. Με ξεγελάσατε όταν μου είπατε πως δεν μ΄αφήνετε να διαλέξω μόνος τον ασφαλιστικό μου φορέα, γιατί ο μόνος αξιόπιστος ήταν αυτός που διαλέξατε εσείς για λογαριασμό μου. Κι ύστερα πήρατε τα χρήματα αυτά και τα παίξατε, τα χάσατε στο τζόγο, στο χρηματιστήριο, στα δομημένα ομόλογα. Και συνεχίζετε να με κοροϊδεύετε κυνηγώντας τους απατεώνες με άσφαιρες επιτροπές και εξεταστικές του τύπου: «όσα κόμματα, τόσα πορίσματα», που δε θα στείλουν ποτέ κανένα κλέφτη στη φυλακή και το ξέρουμε όλοι.

Εγώ όμως θα πάω στη φυλακή Υπουργέ μου. Το δικαστήριο εξέδωσε απόφαση εξάμηνης φυλάκισης μου, επειδή δεν πλήρωσα τις εισφορές μου στο ΤΕΒΕ από το 2006 μέχρι το 2009. Μα η επιχείρησή μου βούλιαξε το 2003. Από τότε είμαι ανασφάλιστος. Τι μου προσέφερε όλα αυτά τα χρόνια το ΤΕΒΕ; (μπορεί εσείς να το λέτε ΟΑΕΕ, αλλά ο λαός σας το λέει ΤΕΒΕ, κύριε, και είναι η πιο σφιχτή θηλιά στο λαιμό του κάθε επαγγελματία).

Τι τους χρωστάω; Γιατί να τους πληρώσω; Τι θα μου προσφέρουν; Το ταμείο το βουλιάξατε εσείς, όχι εγώ. Όλοι πια ξέρουν πως ο μεγαλύτερος οφειλέτης προς τα ταμεία, ο χειρότερος κακοπληρωτής είναι το κράτος. Πήγε κάποιος από σας φυλακή για να πάω κι εγώ;

Γιατί να φυλακιστώ; Μήπως εγώ δεν ήθελα να είμαι ασφαλισμένος; Τα λεφτά μου έχασα. Δεν έκλεψα, δεν εξαπάτησα κανέναν. Μαζί με την επένδυσή μου έχασα και τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου. Τόσος κόπος, τόσα όνειρα και τόσο μεράκι πήγαν χαμένα. Έχασα και την αξιοπρέπειά μου. Έγινα «αυτός που φαλίρισε», «αυτός που βάρεσε κανόνι». Επειδή είμαι φτωχός θα με φυλακίσετε; Τι θα κερδίσει το κράτος μ΄εμένα στη φυλακή; Τίποτα, αντίθετα θα επιβαρυνθεί με την διατροφή και την ιατροφαρμακευτική μου περίθαλψη.

Ποιο έγκλημα διέπραξα ώστε να χρειάζομαι σωφρονισμό; Κανένα και το ξέρετε. Ποιος κινδυνεύει από μένα και μου πρέπει εγκλεισμός; Κανείς και το γνωρίζετε. Με κλείνετε μέσα, για να εκβιάσετε εμένα και μέσα από μένα τους δικούς μου ανθρώπους, να σφιχτούν, να βρουν λεφτά, να πληρώσουν για να με βγάλουν. Για να μπορέσετε να συντηρήσετε την απάτη που εσείς λέτε ΟΑΕΕ κι εγώ ΤΕΒΕ, με τους εκατονταπλάσιους απ΄όσους χρειάζεται υπαλλήλους και τις μισές παροχές σε σχέση με τις εισφορές, από οποιαδήποτε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία. Για να΄χετε κάπου να διορίζετε τους δικούς σας ανθρώπους, να μαζεύετε τους ψήφους.

Όμως όχι κύριε. Τούτη τη φορά δεν πιάνομαι κορόιδο. Ούτε εγώ ούτε οι δικοί μου έχουμε τα χρήματα, αλλά και να τα΄χα δεν τα΄δινα. Χίλιες φορές κρατούμενος, παρά ξανά κορόιδο. Το χρέος προς την πατρίδα μου το΄καμα. Το χρέος προς το κράτος, την πολιτεία σας -που καμιά σχέση δεν έχει με την πατρίδα μου έτσι πως την καταντήσατε- θα το πληρώσω στο κελί. Δεκάρα δε σας δίνω, γιατί δεν την αξίζετε, γιατί δε δουλέψατε για να την δικαιούστε.

Αλλάξατε πολλοί Υπουργοί δικαιοσύνης όλα αυτά τα χρόνια. Κανείς δεν είχε την τιμιότητα να πει: «αυτός ο νόμος που φυλακίζει νοικοκύρηδες γιατί φτωχύνανε, είναι άδικος, τον καταργώ». Μα αυτή η ανοησία πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Ξέρετε Υπουργέ μου ότι σήμερα στη χώρα μας χρειάζεται κανείς περισσότερα χρήματα για να κλείσει μια επιχείρηση από όσα για να την ανοίξει; Ξέρετε άραγε πόσες εκατοντάδες χιλιάδων πολιτών είναι επιχειρηματίες μόνο στα χαρτιά και ψάχνουν μεροκάματο για να΄χουνε να φάνε; Επιχειρηματίες φαντάσματα, φορτωμένοι με νεκρές επιχειρήσεις που το μόνο που προσφέρουν πια είναι ποσοστιαίες μονάδες σε κάποιες κάλπικες στατιστικές. Σας βολεύει να λέτε πως είμαστε χώρα αυτοαπασχολούμενων;

Άνθρωποι σαν και μένα, σήμερα, δεν προσφέρουν τίποτα στην κοινωνία. Όχι γιατί δε θέλουν, αλλά γιατί δεν τους αφήνει το πτώμα που κουβαλούν στη ράχη τους. Γιατί δεν απλοποιείτε τα πράματα; Ίσως αν απαλλαγούμε απ΄το νεκρό βάρος να μπορέσουμε να προσφέρουμε κάτι στο σύνολο. Χρεοκοπημένοι είμαστε, όχι πεθαμένοι. Γιατί μας στερείτε το δικαίωμα της δεύτερης προσπάθειας; Εσείς αν δεν εκλεγείτε με την πρώτη, δε θα ξαναβάλετε υποψηφιότητα την επόμενη τετραετία; Αν δεν πάει καλά το εκλογικό σας ποσοστό, θα πάτε στη φυλακή;

Όλα αυτά βέβαια ισχύουν για μας τους μικρούς. Οι άλλοι οι μεγάλοι, οι φίλοι και σπόνσορες, όσες φορές χρεοκοπούν, άλλες τόσες επιδοτούνται. Κι αυτοί που πήραν τις επιδοτήσεις κι έφυγαν συνεχίζουν τη ζωή τους στη βίλλα τους στην Κούβα ή πάνε και ρίχνουν τη θαλαμηγό τους πάνω στις ξέρες του Αιγαίου. Εγώ ο εχθρός της έννομης τάξης πάω στη φυλακή, επειδή δεν είχα να πληρώσω για την ασφάλειά μου, για το γιατρό του παιδιού μου. Δικαιοσύνη Υπουργέ μου!

Αλλάξανε πολλοί λειτουργοί της Δικαιοσύνης όλον αυτόν τον καιρό. Κανείς δεν είχε τα κότσια να πει: «αυτός ο νόμος που κλείνει σπίτια είναι άτιμος. Δεν τον εφαρμόζω». Και πώς να το κάνετε; Κάτι τέτοιοι νόμοι είναι που γεμίζουν τα δικαστήρια με κατηγορούμενους, που δίνουν δουλειά στους συναδέλφους σας δικηγόρους. Κι αυτής της κυρίας με την παλάντζα, που χετε πάνω απ΄τα κεφάλια σας, δεν της βάλατε το πανί για να μη βλέπει ποιόν δικάζει, το βάλατε για να μη βλέπει ο κόσμος πως της τα΄χετε βγάλει τα μάτια από τη ρίζα. Και μάλλον την κουφάνατε κι όλας. Αλλιώς, δεν μπορεί, κάτι θ΄άκουγε απ΄το κλάμα ενός ολόκληρου λαού.

Ερήμην με δικάσανε, Υπουργέ μου. Δεν με ειδοποιήσανε να πάω στο δικαστήριο. Ίσως για να μην ακούσουνε αυτά που σου γράφω σήμερα. Δεν είναι που δε με βρήκανε, ξέρανε που μένω όταν ήταν να μου κοινοποιήσουν την απόφαση. Αυτή είναι η δικαιοσύνη, αυτή η διαφάνεια κι αυτά τα ανθρώπινα δικαιώματα που υπηρετείτε. Με κοροϊδέψατε όταν μου μιλήσατε για αλλαγή, με εξαπατήσατε όταν μου υποσχεθήκατε επανίδρυση του κράτους. Τίποτα δεν αλλάξατε, τίποτα δεν επανιδρύσατε. Ψέματα μου είπατε. Εκτός τόπου και χρόνου είσαστε όλοι σας. Έχετε χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και το λαό σας.

Μετατρέψατε το κοινοβούλιο σε μια εισπρακτική Α.Ε. που το μόνο που κάνει είναι να ψάχνει τρόπους και να ψηφίζει νόμους για να πάρει όσο γίνεται περισσότερα χρήματα απ΄τον πολίτη. Οι πολίτες σας αποκαλούν κλέφτες εκεί έξω αλλά μάλλον δεν το ακούτε ή αν το ακούτε δεν φαίνεται να σας απασχολεί. Οι πολίτες δε νοιάζονται αν τα χρήματα που πήρατε ήταν μίζα ή προεκλογική χορηγία. Πως θα διαπραγματευτεί μετεκλογικά ο Υπουργός με τον επιχειρηματία που του ΄δωσε χρήματα προεκλογικά για να γίνει Υπουργός; Ίσως στη δικαιοσύνη να περνούν τέτοια τερτίπια και η διαφορετική ονοματοδότηση του «δώρου» να αθωώνει. Η κοινή γνώμη όμως δεν γελιέται πια. Για τον απλό πολίτη τα πράματα είναι απλά: ή πήρες χρήματα ή δεν πήρες.

Ο κόσμος εδώ έξω έχει σχεδόν πειστεί ότι η μεγαλύτερη περιπέτεια της δημοκρατίας στην Ελλάδα δεν ήταν η χούντα αλλά η μεταπολίτευση. Το δίλημμα πλέον δεν είναι αν θα κυβερνήσει το ένα κόμμα ή το άλλο αλλά αν αυτός που θα μας απαλλάξει από σας θα είναι λοχίας, λόγιος ή επιχειρηματίας. Κι αυτό είναι ντροπή για κάθε δημοκράτη και για κάθε Έλληνα. Ξεφτιλίσατε τη δημοκρατία μέσα στο ναό της, το κοινοβούλιο. Ποιος μπορεί να μου εξηγήσει πως γίνεται σ΄ένα κοινοβούλιο που θέλει να λέγεται δημοκρατικό, να υπάρχουν κομματικές γραμμές; Γιατί ο δημοκρατικά εκλεγμένος βουλευτής πρέπει να ψηφίσει ενάντια στη θέληση των ψηφοφόρων του και της περιοχής που τον εξέλεξε για να προασπίσει τα συμφέροντά της και γιατί αν δεν το κάνει ο αρχηγός τον διώχνει από το κόμμα; Δεν αντιπροσωπεύει εμένα εκεί; Για να στηρίζει τον αρχηγό του τον έστειλα;

Είναι δημοκρατικό να διορίζει ο αρχηγός υπουργούς που δεν έχουν εκλεγεί απ΄το λαό; Αν είναι τι τους θέλουμε τους βουλευτές; Μόνο για να τους πληρώνουμε; Ας ψηφίζουμε έναν αρχηγό, να διαλέγει ποιους θέλει για υπουργούς, να κάνει τα κουμάντα του όπως καταλαβαίνει. Βλέπετε; Μόνοι σας απαξιωθήκατε. Εσείς κάνατε τον κόσμο να πιστέψει πως δεν σας χρειαζόμαστε, πως ο βουλευτής το μόνο που κάνει είναι θεατρινίστικα ξεσπάσματα, άσκοποι λόγοι γεμάτοι βερμπαλισμούς και επίδειξη ρητορικής δεινότητας και στο πηλίκον ουδέν!

Γιατί η υπουργός παιδείας στέλνει το παιδί της σ ένα σχολειό (ΙΒ θαρρώ το λένε) από το οποίο δεν μπορεί να μπεί παρά μόνο σε πανεπιστήμια του εξωτερικού; Δεν της κάνουν τα Ελληνικά; Υπουργός παιδείας είναι, ας τα κάνει καλύτερα. Εμένα όταν οι κόρες μου παίρνανε το πτυχίο τους από τα ΙΕΚ καμάρωνα Και συγχρόνως έκλαιγα που δεν είχα τα λεφτά να τις στείλω κάπου ψηλότερα.

Έτσι όπως κλαίω και σήμερα, στη σκέψη πως το 3,5 χρονών παλικαράκι μου (ένα δώρο που μου΄στειλε ο Θεός στα 47 μου, τότε, να γλυκάνει τη δυστυχία μου, να διώξει απ΄το χέρι μου το όπλο που μέρα με τη μέρα ζύγωνα πιο κοντά στο κεφάλι μου, να μου ξαναδώσει δύναμη και θέληση για ζωή) που είναι κολλημένο πάνω μου σα βδέλλα, θα πρέπει να ζήσει μακρυά μου όσο καιρό θα είμαι κρατούμενος. Για μένα, βλέπετε, δεν είναι τίτλος τιμής να μεγαλώνει το παιδί μου χωρίς πατέρα.
Σήμερα θα τις έστελνα κι εγώ έξω γιατί θα θεωρούσα ντροπή να μάθουν τα παιδιά μου γράμματα στο εκπαιδευτικό σύστημα που έδιωξε τη Χαρά Νικοπούλου απ΄το Μεγάλο Δέρειο.

Αυτά κι άλλα πολλά τέτοια κουβεντιάζει ο λαός σας σήμερα, Υπουργέ μου. Αυτά ρωτάει κι απαντήσεις δεν παίρνει. Δεν ήταν αναρχικοί, ούτε αντιεξουσιαστές που φωνάζανε τις προάλλες να καεί η βουλή. Άνθρωποι σαν εμένα ήτανε και σαν το συχωρεμένο τον πατέρα μου. Άνθρωποι που πιθανόν να μην έχουν ξαναπάει σε συλλαλητήριο ποτέ τους. Και το «να καεί» δεν ήταν μίσος ούτε κακία. Η τελευταία, η απελπισμένη λύση είναι. Όταν δεν αποδίδει κανένα άλλο μέσο, βάζεις φωτιά στο χωράφι για να ξεφορτωθείς τα ζιζάνια. Αυτό σας φώναξε ο κόσμος. Μα ούτε κι αυτό τ΄ακούσατε. Τίποτα δεν ακούτε πια.

Τέλειωσε η εποχή σας κύριε. Μόνοι σας την τελειώσατε. Δεν θα΄χει πιά λαοθάλασσες στις συγκεντρώσεις σας. Ούτε οι «βολεμένοι» θα΄ρχονται πια από φόβο μη τους πάρει κι αυτούς η μπάλα. Ήδη άρχισαν να σας «κράζουν» στο δρόμο. Ο λαός ψάχνει να βρει αλλού τη σωτηρία. Δεν πιστεύουμε πως θα δώσουν τη λύση οι ξενόφερτοι σωτήρες, όσα δανεικά κι αν φέρουν, ούτε οι ξενοσπουδαγμένοι μας πολιτικοί που τά ΄μαθαν όλα εκεί έξω, εκτός απ΄το πώς σκέφτεται και αντιδρά ο λαός που ήρθανε να κυβερνήσουν. Ούτε και στους παλιότερους έχουμε εμπιστοσύνη. Επί 36 χρόνια οι ίδιοι άνθρωποι μας πήγαν απ΄το κακό στο χειρότερο, εξαφάνισαν τον όποιο πλούτο παρήγαγε η χώρα. Τι άλλαξε σήμερα και θα μας πάνε στο καλύτερο;

Και ούτε το: «δεν είμαστε όλοι ίδιοι» περνάει πιά. Αν υπάρχουν καλοί και κακοί στο κοινοβούλιο, τότε τα πράματα είναι απλά. Αν οι καλοί είστε περισσότεροι διώξτε τους κακούς. Αν πάλι είναι οι κακοί περισσότεροι ας σηκωθούν να φύγουν οι καλοί, να ξέρουμε τι μας γίνεται. Μα ούτε το ΄να θα γίνει ούτε τ΄άλλο. Η καρέκλα έχει κόλλα, έτσι δεν είναι; Ή μήπως είναι μέλι;

Έτσι είναι και το ξέρω, κύριε. Και, αντίθετα από σας, τις αποφάσεις μου τις έχω πάρει. Την ερχόμενη βδομάδα θα πάω στον κ. εισαγγελέα της Κομοτηνής για να εκτελέσει την ποινή που μου επέβαλε. Με το κεφάλι ψηλά θα πάω, να πληρώσω για τα λάθη μου, το μεγαλύτερο απ΄τα οποία είναι που πίστεψα σε σας και το νόμο σας και σας άφησα να με ξεγελάσετε τόσες φορές.

Κι αφού ξεχρεώσω ότι χρωστώ στην πολιτεία σας, θα περάσω στην απέναντι πλευρά του ποταμιού, να ζητήσω απ΄τους γειτόνους να με αφήσουν να στήσω εκεί το καλύβι μου. Είναι φιλόξενοι άνθρωποι, δε φαντάζομαι να μου αρνηθούν. Από κει και πέρα, όταν η χώρα που ζώ με πληγώνει, θα πονάει λιγότερο γιατί δεν θα είναι η πατρίδα μου. Δεν φεύγω χωρίς να πληρώσω το λογαριασμό, δεν με λένε Χριστοφοράκο και θέλω τα παιδιά μου να συνεχίσουν να φέρουν το όνομά μου με περηφάνια.

Θα φύγω για να ζήσει ο γιός μου μακριά από σας, μη μάθει πως φερθήκατε στον πατέρα του και γίνει αντιεξουσιαστής για να σας χτυπήσει. Γιατί εξουσία εξασκείτε όχι διακυβέρνηση. Γιατί εξουσιάζετε, δεν διοικείτε. Γιατί η εξουσία είναι βία και βία θα φέρει.

Δεν έγραψα για να ζητήσω χάρη, δε σας την κάνω τέτοια χάρη. Δε θέλω κάποιο ρουσφέτι, θέλησα να μιλήσω στον υπουργό της δικαιοσύνης, για τις αδικίες που, χρόνια τώρα, βασανίζουν τον τόπο μου και τους ανθρώπους του. Δεν έγραψα την ιστορία της ζωής μου, την ιστορία του Θρακιώτη μικρομεσαίου της γενιάς μου σας αφηγήθηκα και την ιστορία του πολιτικού της γενιάς σας έτσι όπως την είδαμε εμείς.Θέλησα να μοιραστώ την πίκρα μου με τον Υπουργό, γιατί είμαι σίγουρος πια πως τα βογγητά του λαού δεν φτάνουν στα υπουργεία και αυτό είναι αδικία κύριε Υπουργέ της δικαιοσύνης.

Γιώργος Κ. Αποστολόπουλος"


Από τη μια αυτό από την άλλη βλέπω το εξής:

Τυχαίνει να κάνεις μια συζήτηση με κάποιον που έχει παράπονα απο την Ελλάδα. Αρκετά συχνό φαινόμενο τωρα τελευταία. και αφού σου πει ότι έχει να σου πει (οικονομικό, παιδεία, κοινωνική πρόνοια, υποκρισία, σύστημα υγειας κτλ।), ρωτάw και συ:

- Καλά και γιατί δε φεύγεις; "

- Έλα μωρέ και πού να πας; Παντού τα ίδια δεν είναι;

- Μπορώ να σου βρώ για πλάκα πέντε κοντινες χώρες που είναι αρκετά καλύτερα - εώς πολύ καλύτερα - σε όλα όσα ανέφερες.

- Δηλαδή εκεί δεν έχουν ανεργεια οπως και μεις;

- Ας πούμε ναι. Πάνω κάτω. Αν, υποθετικά, σου έβρισκα εγώ δουλειά σε μια απο αυτές τις χώρες, και ήξερες και τη γλώσσα, θα πήγαινες;

- Εξαρτάται. Πόσα λεφτά θα παιρνα;

- Ας πούμε τα αντιστοιχα με ότι έπαιρνες εδώ.

- Και τι να πα να κάνω τότε; Τρελός είμαι;

- Και όλα τα άλλα που λέγαμε πριν που είναι καλύτερα πριν του οικονομικού; αν δηλαδή παιρνεις τα αντίστοιχα, αλλά εκεί σου φτάνουν να ζήσεις αξιοπρεπώς, που'ν'το πρόβλημα; Ή μάλλον για να καταλάβω, εσύ πόσα θα θελες να παίρνεις για να φύγεις;

- Μα, εννοείται, τουλάχιστοντα διπλά!

- Μα τότε θα σου περισσεύουν και μάλιστα αρκετά. Tι τα θές τόσα λεφτά; Και στην τελική, γιατί να σου τα δώσουν εσένα;

- Ε, τότε γιατί να φύγω ρε φίλε; τόσα παιρνω και δω!

(Σε αυτό το σημείο συχνα πυκνά ανεβαίνουν οι εντάσεις ελαφρώς και η συζήτηση κάνει κύκλους, για να καταλήξει στο εξής)

- Και αυτά που θα μαζεύεις τι τα θες;

- Μα για να μαζέψω αρκετά και γρήγορα για να γυρισω πίσω, φυσικά!


:)Πλάκα δεν έχουμε;was there in the backstage - when first light came around
I grew up like a changeling - to wait the first time around
I could see all the weakness - I could pick all the faults
But I concede all the faith tests - just a stick in your throat
Hung around in your soundtrack - to mirror all that you've done
To find the right side of reason - to kill the three lies for one
I could see all the cold facts - I could see through your eyes
All this don't make no contact - no matter how hard I try
I could still hear the footsteps - I could see only walls
I say 'hey' for you mad traps - hearing no at all
I could see contradiction - I could give up the fight
Just to live in the past tense - To make believe you were right

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε άι στο διάολο, δεν το πιστεύω... :):))))


Εννοείται ότι δεν το διάβασα ακόμα, θα επανέλθω και επί του κειμένου, προς το παρών είμαι συγκλονισμένη από το ....γεγονός της επανεμφάνισης και μόνο :)

darkwhisper είπε...

Ωχ μια φοραδα! κι έλεγα ποιος αφησε σβουνιες στην εισοδο!

Καλως σε ξαναβρισκω (οχι οτι σε εχασα και ποτε, αλλα έτσι δε λένε στο μπλογκιν?)

Ετσι ειμαι. νυχτα ερχομαι νυχτα φευγω, και παει λεγοντας.

Και εορταστικο κοματακι στο κλεισιμο, να μπαινουμε στο κλιμα.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν ευτυχώς που μετά την ...επιστολή ακολούθησαν τα υπόλοιπα και ο επίλογος της απορίας σου.
Από μεγάλο κόπο με γλύτωσες να γράφω κατεβατά... :)

E λοιπόν ναι.
Όσο χιούμορ πια μας λείπει το έχουμε σε ...πλάκα.

Γιατί ρε είσαι ακόμα εδώ;
Ακόμα να σου προσφέρουν τα ...διπλά :DDD

darkwhisper είπε...

καλά ως αφορμή σηκωνει σεντονια έτσι κι αλλιώς αλλά άστο να κανουμε τιποτα και αύριο. απλώς θα μείνω στο γεγονός της "μετανάστευσης" μη χέσω. Ο Άγγλος δουλεύει στη σουηδία και πηγαινει σαββατοκύριακα στο μπράιτον να δει τους γονεις του, και του φαινεται σαν να πηγαινει απ΄τον καρέα στο σούνιο. Και ο Ελληναράς (πως μου αρέσει να το τονίζω στη λήγουσα!) νομίζει οτι αλλάζει γαλαξία.

Και οτι πρέπει να του τα σκασουν που τους κανει τη χαρη να επισκεφτει κατσικοχωρια σαν τη Βιέννη. Ουτε που του περναει οτι λειτουργει και αναποδα. οτι δηλαδη επειδη καποιοι ξερουν οτι θεωρει οτι "αμοιβεται" μονο και μονο που ειναι εδω, του "προσφερουν" τις ακριβοτερες αναλογικα τιμες στη ζωνη των 27, και τις χειροτερες υπηρεσίες.

Και που σαι, εγω θελω τα τριπλά. Το Βιογραφικό γράφει και μπλόγγερ μη γαμήσω! Οταν εμεις ειχαμε html code kai hyperlink αυτοι κρεμοντουσαν απο τα δεντρα και ξυναν τη μασχαλη με τα ποδια.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν η ιστορία σ΄αυτήν την χώρα με το αν φταίει ο υπουργός ή ο πολίτης που τον ψηφίζει, το αφεντικό που θέλει να κάνει την δουλειά του ή ο υπάλληλος που το κάθε του δικαίωμα δεν είναι ίσο αλλά πάντα ισχυρότερο από την κάθε του υποχρέωση, ο ξένος που του παίρνει τη δουλειά που θέλει, αλλά είναι καλός μόνο για να κάνει εκείνη που ο ....ελληναράς δεν θέλει, κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ

δεν έχει πλέον καμιά διαφορά από το ερώτημα αν έγινε πρώτα η κότα ή το αυγό.
Ουδέποτε απαντήθηκε και απλά όλοι τρώμε απροβλημάτιστοι και τα δύο.
Με τον ίδιο τρόπο τίποτα δεν θα απαντηθεί απλά θα τρώμε όλοι ....στην μάπα και τον υπουργό και τον πολίτη και το αφεντικό και τον υπάλληλο και τον ξένο και τον ελληναρά... Απλά...

Για οποιον τώρα νοιώθει ήδη ...χορτάτος, η μετανάστευση είναι σαφώς μια λύση και κανένας βεβαίως που ανήκει στην κατηγορία του ....ελληναρά ποτέ δεν θα σκεφτεί κάτι τέτοιο σοβαρά αφού όλοι οι ελληναράδες γνωρίζουν ότι ούτε θέλουν ούτε και μπορούν να αλλάξουν κι ότι το οποιοδήποτε διαφορετικό πολιτισμένο περιβάλλον, ακόμα κι αν ο ίδιοι το αντέξουν αν και λιγάκι απίθανο, θα τους ....ξεράσει σε χρόνο μηδέν.


Και ναι..
Σίγουρα όταν εμεις ειχαμε html code kai hyperlink αυτοι κρεμοντουσαν απο τα δεντρα και ξυναν τη μασχαλη με τα ποδια, γιατί από τότε εκείνοι .....ήξεραν και μπορούσαν να κάνουν δύο πράγματα μαζί :)

ezak είπε...

...τώρα που το γράμμα εστάλει στον καστανίδη σωθήκαμε!!!...έπρεπε να σταλεί σε αυτόν που μείωσε τις εγγυήσεις του αγγέλου και αθώωσε τον μαντέλη...

Ανώνυμος είπε...

με μια "πλάκα" μου πλακώνεις και τον Ομηρο και τον Καβάφη κι άλλους- όλους- που ο νόστος τους οδηγεί να ζήσουν νέες εμπειρίες...
Πάντως, αν μη τι άλλο, μια δια ζώσης συζήτηση πυροδοτεί ένα ποστ and not the other way around.
Καλή νέα σεζόν αλλά μίκρυνέ τα λίγο τα ποστ, έτσι κι αλλιώς όλο το ζουμί είναι στα δικά σου. από κοντα τα υπόλοιπα με πονάει το μάτι σαν ναχω φάει μπουνιά...

darkwhisper είπε...

@φοράδα
στο κάλλησα το ελληναράς έτσι;
@ηζακ
βαριόσουν να το διαβασεις ολο ε; σε καταλαβαίνω.
@αη...μάρίας
έγινε!