BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Αγροτολάτρες VS Αγροτοκλάστες

Πριν αρκετα χρονακια πηγα και γω σαν περιεργο φοιτητόνι,
σε μια πορεία σε μια νομαρχια. Ενω οι αγαπητοι μου συμφοιτητες και φιλοι,
τσακωνοντουσαν με τους μπατσους για το αν θα πανε ενα βημα μπρος ή πίσω μπροστά στην εισοδο της νομαρχιας.
και επειδης εγω ειμαι ευαισθητο και ντελικατο παιδι από γενησιμιου μου (μη γελατε λέμε!) εκατσα παρεκει διπλα σε ενα γερομπατσο που καθοταν μονος του. Κερναω τσιγαρακι και πιανω κουβέντα.
Και μια του ατάκα μου μεινε.

"Τους βλεπεις τους φιλους σου; Αυτούς που φωναζουν πιο πολύ να τις θυμασαι καλα τις φατσες τους.
Αυτοί είναι οι αυριανοί βο(υ)λευτές. Εσύ θα τους φας πιο πολύ στη μαπα. εγώ σε δυο χρονακια παιρνω σύνταξη."
Χαμογελακι και τζουρα.

Επιστροφή στο σημερα. Ο Πάσχος Μαδραβέλης, βασιζομενος σε ένα μονολογο από το θεατρικό "ροκενρολ" (εικάζω μεν, αλλά ο μονολογος εχει ολόιδιες τις φράσεις που χρησιμοποιεί. και στην τελική κακό είναι;) αίρνει αφορμή και γράφει για το πως η γλώσσα μετατρέπεται σε προπαγανδα κι από κει σε βία, προκειμενου να εξυπηρετήσει συμφέροντα, και πως ο συμβολισμός "κατήντησε" ισχυρότερος του ρεαλισμού.

"Yπάρχει κατ' αρχήν η προπαγάνδα, το «Newspeak» όπως θαυμάσια είχε περιγράψει στο «1984» ο Tζορτζ Οργουελ. Oι λέξεις είναι φορείς εννοιών και οι πολιτικοί σχεδιαστές προσέχουν καλά πού τις βάζουν, ώστε να φορτίσουν ή να αποφορτίσουν τα γεγονότα. Ετσι, για τους Nαζί η δουλειά έγινε «απελευθερωτική δύναμη». Oι κομμουνιστικές δικτατορίες χρίσθηκαν «Λαϊκές Δημοκρατίες». Oι φόνοι αμάχων έγιναν «παράπλευρες απώλειες». Κάθε απελευθερωτικός αγώνας θεωρείται «τρομοκρατία» και κάθε τρομοκράτης συστήνεται ως «μαχητής της ελευθερίας, του Θεού ή του προλεταριάτου». Οι δολοφονίες της «17 Νοέμβρη» είχαν βαφτιστεί «πολιτικά εγκλήματα». Kάποιοι έφτασαν να ονομάζουν μέχρι και τους ληστές των τραπεζών «κοινωνικούς επαναστάτες» και το επόμενο βήμα είναι να πηγαίνουν κάποιοι σε εστιατόρια των Εξαρχείων να κάνουν υπέρογκους λογαριασμούς και να μην πληρώνουν στο όνομα της «απαλλοτρίωσης για τις ανάγκες της επανάστασης».

Η βία είναι μια έννοια που ξεχείλωσε επικίνδυνα με αποτέλεσμα να νομιμοποιείται ιδεολογικά, πανταχόθεν..............Οι λεκτικές μεταφορές έγιναν με τον χρόνο εννοιολογικοί εξτρεμισμοί για να καταλήξουν σε πραγματικά βίαια αποτελέσματα. Νόμιμα ή παράνομα."


Που κολάνε αυτά τα δύο; Μα, στις κινητοποιήσεις των αγροτών προφανώς.
Η Ελλάδα έχει σκιστεί στα δυο. τελικά φταινε, ή δε φταίνε οι αγρότες; τι είναι; φτωχοι μεροκαματιαρηδες ή ελεϊνά καπιταλόσκυλα που εκμεταλλέυονται πολιτικούς μετανάστες;

Τι να σας πω ρε παιδιά; Δεν ξέρω! Εγώ γνωρισα και απο τις δύο κατηγορίες αρα μαλλον κανεις δεν έχει δίκιο. Εγώ όμως η χώρα που ξέρω έχει ως εξής:

Ο φτωχος μεροκαματιάρης, δεν εχει αρκετά μεγαλο τρακτερ για να κλεισει την εθνική.
Ο φτωχος μεροκαματιάρης, δεν εχει χρονο για διαμαρτυριες ούτε υπαλλήλους. Πρέπει να δουλεψει το χωράφι δεν καταλαβαίνει ουτε από γιορτή ούτε από σχόλη.
Ο φτωχος μεροκαματιάρης, πολλές φορές έχει αξιοπρέπεια. Αν όχι, τοτε κατα πάσα πιθανοτητα ζητιανεύει εεεε διεκδικεί ήθελα να πω, από την κυβέρνηση που ψήφισε. Ή ψήφισε αντιπολίτευση, που είναι το ίδιο.

Αν τώρα έρθουν χρήματα:
περνοντας από τους συνδικάλιστές θα μείνουν τα μισά.
Όποιος μπορεί να αποδείξει περισσότερες ζημιές και "αναγκες" θα πάρει πρωτος βοήθεια. Τα κομπιουτεράκια σας παρακαλώ.
Αυτοί είναι συνήθως που κλείνουν τους δρόμους.

Και ξέρετε κάτι; όταν κλείνεις όλη την εθνική οδό της χώρας, μεταξυ άλλων εμποδιζεις ΚΑΙ το συνανθρωπο σου που θέλει να παει τον άρρωστο γέρο του ή το παιδι του σε γιατρό, ΚΑΙ αυτόν που αν αργήσει στη δουλειά του περιμένουν άλλοι 500 να πάρουν τη θέση του ΚΑΙ αυτόν που απλώς... κατουριέται!
Το να ονομάζεις όλα τα άλλα "παράπλευρες απώλειες" και να θεωρείς τους πάντες υποχρεωμένους να καταλάβουν το προβλημά σου ασχέτως αν εσυ δεν εκανες ποτέ το ιδιο για αυτούς, εγώ θα το έλεγα φασισμό και επιβολή με τη βία. Και το να προσπαθεις να το ονομάσεις κάπως αλλιώς, νομίζω το κάλυψε ο κύριος Μανδραβέλης.

Τώρα το γερομπασκίνα τον θυμήθηκα ακούγοντας κάποια στιγμή δυο ονοματα: Κοκκινουλης και Χατζηγάκης. Σαν να λεμε Ρασπουτιν και Κισιντζερ ένα πράμα.

"Και τελικά ποιος φταίει" ξαναρωτάει ο κλασικός ο μαλάκας ο Έλληνας (βλ. Γεωργίου).
Εγώ το μόνο που ξέρω, είναι οτι κατα 90% αυτός που ΔΕΝ φταίει, αλλά την πληρωνει, δεν εχει βγει στις εθνικές. Κοιτάει να δουλεψει για να ζησει. Γιατι στο τέλος άλλοι θα παρουν το παραδάκι. Κι αυτοί τα αμελετητα.
Αυτοί τη χωρα γνωρισα εγώ. Κι οσο κι αν δε μου αρέσει δε βρισκω λόγο να ψαχνω να βρω μια ομαδοποιηση ικανη να σηκωσει το φταιξιμο αρκει να μην περιλαμβανει των κώλο μου.

Αγροτολάτρες και αγροτοκλάστες ενωθείτε καλύτερα. Γιατι οπου κι αν ειστε δεν εχει σημασια. άλλοι τρωνε.


to paixnidi - mwra sthn fwtia

7 σχόλια:

Γιώργος είπε...

αγοριναμ αλιτ ε νταρκ γουισπερε,εγω ως γνωστον,ειμαι(και)τσοπανης
(μην κοιτας τα 2 εργοστασια με σκλαβακια π εχω στις φιλιπινες,αυτα ειν βιτρινα κ τα φτιαξα με μυτζιθρες κτλ)ως τσοπανς λοιπον στμπουτσαμ που λες και σι για τους αγροτες,,,αυτοι,ειδικα η συγκεκριμενη κατηγορια,καθε χρονο,εχουν δεν εχουν λογο,5μερες μια βδομαδα θα την "κανουν'",,,, -τι ποια θα κανουν;την μαλακια τους να κλεισουν τους δρομους,,,, κ μετα απο αυτο το συγκλονιστικο προλογο μπαινω στο κυριως θεμα ρε του σχολιου -σχολειου μου που ειναι το εξης! ΔΕΝ ΜΕ ΝΙΑΖΕΙ ΡΕ ΑΝ Κ ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ!ΔΙΚΙΟ Μ ΟΣΑ ΣΥΜΒΙΝΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ!,,,ΔΕΝ Ε Χ Ε Ι ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΟΩ Κ Α Ν Ε Ν Α Σ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΡΕΙΑ,(ΚΑΛΙΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΛΑΣΙΚΟΦ),,,ΜΕ ΚΑΘΕ ΠΟΡΕΙΑ Ε Ν Ο Χ Λ Ε Ι Σ ,,,ΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΝΑ ΧΕΙΣ,ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΕΝΟΧΛΕΙΣ!Κ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΙΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ Ο Λ Ω Ν ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΟΙ ΠΟΡΕΙΕΣ!υπαρχουν κ αλλοι τροποι διαμαρτυριας πολι ποιο ΕΝΤΙΜΟΙ,,,,,, υσ1,,,ΒΑΛΕ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΙΣΕΙΣ ΣΟΥ Κ ΣΤΟ ΜΛΟΓΚ ΛΕΜΕ ΛΕΜΕ ΓΙΑΤΙ ΣΙΧΤΙΡΙΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΔΟ ΜΕΣΑ,,,,ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΤΡΑΧΤΕΡ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ:):) ΥΣ2....Κ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΤΡΑΧΤΕΡ,,,κ μια ρεμουλκα,,,κ ενας γαιδαρος μη γαμησω,,,,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Ε Ν Α ΔΡΟΜΟ!,,,, υσ3,,,,αυτος που "πειναει"δεν εχει χρονο για πορειες μα για να δουλεψει(αυτο κραταω απο το ποστ)χωρις αυτο να σημαινει οτι οποιος εχει αδικο θα το βρει σε ηλιθιες πορειες,,,,, υσ4σιχτιρ συχιστικα,παναπιωναμπουκαλινασυνελθω υσ4,5....τουμπικοντινιουαλλουτοθεμα,,,, υσ5,δεν εχω,αλλα μολις ακουω λαιβ κατι για επιοσοδεια στα ασοε κ στα πατησιων,,,θα παρω παρω κανα τανκς κ θα την κανω,,,,



ayto ein to sxolio p ekana sto post sti laifo,,,

ουσιαστικα ρε σι αλιτι δεν εχω να προσθεσω κ πολλα,,,μονο να ξαναπιω,οτι για μ ε ν α,,,ετσι οπως εγω τα βλεπω δηλαδη,,,ειδικα το αγροτικο,,,ειναι το ελαχιστο π ενοχλει κ θα δεις ποσο γρηγορα θα ξεφουσκωσει!κ δεν ειναι οτι δεν ξερουν τη δυναμη τους οι αγροτες!την ξερουν κ καλα γιατι αλλο κλεινω 2 -7ωρες την σταδιου,,,κ αλλο κλεινω 3 μερες τα τεμπη ετσι;;;το θεμα ειναι οτι ξερουν οτι θα χασουν(αμεσα κερδος ενοω,αν συνεχιζουν να ναι στους δρομους) γιαυτο κ δεν το συνεχιζουν,,,,,


η ομαδοποιηση που σηκωνει ανετα το ΟΛΟ φταιξιμο αλιτη,,,ειναι οι (300κ οσοι ειναι πισω απο αυτους,κρυφα εδω κ 100χρονια,οπως κ τα μμε που μοιραζονται ισαξια την εξουσια,,,κ μην ακουσω παραμυθια περι αλαγων κ ελπιδων αν ερθει ο "καθε γιωργακης"...ενοω,,,για μενα,,,,ειναι ΟΛΑ εντελως στημενα και πεσμε λεμε γεωργιου,,,



πρωσωπικα με τον δικο μου τροπο,,,ΑΠΕΧΩ εντελως απο αυτην την κοινωνια μα εντελως ομως,πληρωνωντας σχετικα ανετα(αντε το πολι να ριξω κανα γαμιδι)ενα απιστευτα βαρυ κοστος,,,,

κ απεχω μονο κ μονο για εναν λογο,,,γιατι τ ι π ο τ α δεν θα αλαξει αυτο που θελει "η καθε εοκ"να κανει,,,



υσασχετο,,,ακουσα οτι παρατηρουνται ελειψεις απο τις κινιτοποιησεις σε φαρμακα για καρκινοπαθεις,,,,ΓΑΜΩΤΟ ρε σας δουλευουνεεεεεεεεεεεε
ποσα φαρμακα απο αυτα δ ε ν κυκλοφορουνε επιτιδες????


υσ1222,,,για κανε κανα ποστακι γενικα σουμα για την ολη κατασταση,,,για την ολη "γενικη κριση"...


αμπιμπακ

Ανώνυμος είπε...

η ομαδοποιηση που σηκωνει ανετα το ΟΛΟ φταιξιμο αλιτη,,,ειναι οι (300κ οσοι
,,επαναληψης,,,
ειναι πισω απο αυτους,κρυφα εδω κ 100χρονια,οπως κ τα 99,9999999999% ΜΜΕ που μοιραζονται ι σ ο μ ε ρ η την εξουσια,,,κ μην ακουσω παραμυθια περι αλαγων κ ελπιδων αν ερθει ο "καθε γιωργακης"...ενοω,,,για μενα,,,,ειναι ΟΛΑ εντελως στημενα και πεσμε λεμε γεωργιου,,,μεσα σ ολα τα μμε που σιχαινομαι ειναι κ η λαιφο,επειδη ομως καποτε εγραφα τακτικα εκει,,,κΑΙ επειδη κυριως βαριεμαι να "ψαχνομαι" αθενς(τα γιδια ειναι ολοι!!!!,,,ε γιαυτο,μπαινω κει μεσα(λαιφο) κ που κ που γραφω η σχολιαζω,,,νομιζω κατανοητο;)


ασχετο,,αλλα σχεδον κ α ν ε ι ς !!!δεν μιλισε για τις τεραστειες ποσοτητες εισαγωγων αγροτικων προιοντων που γιναν;;;;;κ ειναι το 99%του ολου θεματος(σκεψου το λιγο κ οταν μπορεσω θα τ ανεβασω κ γω)

Ανώνυμος είπε...

Ελα, σε βρηκα κι εδω.
Ξες λογω που τους εχουνε κοψει τη γλωσσα δω περα (μαζι και τη δικια μου) το να μπεις στο μπλογκσποτ ειναι ολοκληρη περιπετεια. Για να ποσταρεις δε απλως αδυνατο.

Γιαννης Ραδιος

doctor είπε...

Συμφωνώ και προσυπογράφω. Αυτός ο οργασμός λαϊκισμού είναι ατελείωτος από όλα τα κόμματα. Ούτε...γουρούνια να ήταν.
Η χώρα του χαβαλέ, όπου ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει. Αρκεί να είναι ψηφοφόρος...

Ανώνυμος είπε...

τελικά έρχομαι σήμερα, χωρίς τρακτέρ.
Να αφηγηθώ τη δική μου εκδοχή για το ατέλειωτο μπέρδεμα των εννοιών και των συμβόλων.
Χτες, με πήγαν φίλοι στην τάχα "κατάληψη της λυρικής" και θα εξηγήσω το "τάχα". Γιατί με είχαν προιδεάσει για μια ιστορία όπου (κατά την πλάνη μου) νέοι καλλιτέχνες είχαν καταλάβει το κτίριο και προσέφεραν ποιοτικές παραστάσεις και άλλα δρώμενα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πολιτισμό και την κοινωνία.
Και η πλάνη διατηρήθηκε και κατά το 10λπετο που ήμουν απ΄ έξω. Άριες, απο τα μεγάφωνα, και "επαναστατικά κείμενα", κόκκινο κρασί, αυτοδιαχείριση κα συμπαθητικές φάτσες...
Όλα αυτά, μέχρι να μπω στα ενδότερα. Και τα ένδότερα ήταν μία γενική συνέλευση όπου διαπίστωσα ότι οι συγκεντρωμένοι σχεδιαζαν το μέλλον της κατάληψης, χωρίς τον ξενοδόχο. Εν προκειμενω, τους εργαζόμενους στη Λυρική. Κάποια εργαζόμενη, χορεύτρια, μόνη κι έρημη ανάμεσα στο ΄πλήθος, σηκώθηκε και ξεκαθάρισε τη θέση της. Απευθύνθηκε στους καταληψίες και έβαλε το ερώτημα "Πέρα από τα οικονομικά αιτήματα, πέρα από τη διαμαρτυρία σας, ξέρετε τί σημαίνει να ετοιμάζεσαι έναν χρόνο για να εκφραστείς καλλιτεχνικά 2-3 επταήμερα όλα κι όλα το χρόνο, και να είναι η Λυρική κλειστή;"
Δεν έμεινα να ακούσω την απάντηση, γιατί ήδη ντρεπόμουν για λογαριασμό όλων των παρευρισκομένων, ντρεπόμουν που ήμουν καν εκεί. Και επειδή δεν κάνω ρεποστάζ, δηλώνω ότι δεν ξέρω ούτε πώς ξεκίνησε αυτή η ιστορία ούτε και πού κατέληξε. Μου έφτασε και μου περίσσεψε η ερώτηση της κοπέλας.
Με άλλα λόγια, δεν κατάλαβα πώς, καταλαμβάνοντας τον τόπο εργασίας κάποιων ανθρώπων που είναι "μέσα στο σύστημα", οι άλλοι , οι "εκτός", αποφάσισαν ότι υπήρχει δυνατότητα να διαμαρτυρηθούν
-για την Κόύνεβα
-για τους αγρότες
-για την αστυνομία
ακόμα και για το σύνηθες κοινό της Λυρικής διαμαρτυρήθηκαν, λέγοντας ότι είναι "κυρίες με μωβ μαλλιά"!!!
(όλα μαζί και τίποτα δηλ.)χωρίς αίτημα, χωρίς στρατηγική, χωρίς ΄σχέδιο και κυρίως χωρίς να πάρουν υπόψη τους ότι κάποιοι άλλοι μπορεί και να είναι πιο επαναστάτες, αν δουλέυουν έναν χ΄ρονο με πρόβες για να πάρουν κάποια μεροκάματα, χορέυοντας, ή τραγουδώντας ή...η)

δεν θα πω άλλα, γιατί αυτά το "σημεία" εμένα μου έφτασαν και μου περισεψαν για να αποχωρήσω από τη ρομαντική ίσως συνάθροιση, σκεπτική και κριτική απέναντι σ΄ αυτά τα κακέκτυπα, κακοχωνεμένα και βλαχοψωροκωστέικα του Μάη του 68. 30 χρόνια μετά, τίποτα δεν μάθαμε.................

κι όλα αυτά τα ωραία παιδιά, χάνουν την ενέργειά τους, ατελέσφορα, γιατί είναι και ανιστόρητα.

και γι αυτό φταίει και ευθύνεται πιο πολύ η αριστερά πολιτικη και κουλτούρα, από την δεξιά, που τίποτα δεν τους έμαθε ούτε από την ιστορία, ούτε από τις διεθνείς τάσεις, το μόνο που έμεινε ήταν το κόκκινο κρασί και οι άριες,
απέξω πάλι...όλα φάινονταν πιο αισιόδοξα

Leo είπε...

Thank you for the visit!!!

greetings

OriaNi_K

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Έχω πάει σε δύο διαδηλώσεις: Η πρώτη για να μην γίνει το κοπηλατοδρόμια στον Σχοινιά, όπου πήρα τα ... Η δεύτερη στην Θεσσαλονίκη (όταν είχε την προεδρία της ΕΕ η Ελλάδα) και είχα πάει για τον τζερτζελέ.

Όσον αφορά τους Έλληνες αγρότες, είναι η ποιο ευνοημένη κοινωνική τάξη από την ΕΕ και ζητάνε και τα ρέστα! Σίγουρα ανάμεσα στους τόσους αγρότες υπάρχουν και οι "φτωχος μεροκαματιάρης," αλλά πόσοι είναι αυτοί;