BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Σάββατο 1 Μαρτίου 2008

περι λογοκρισίας και διαφημισης στη Lifo και γενικοτερα

Παρόλο που ο χρόνος μου είναι αρκετά περιορισμένος θέλω να απαντήσω στο "ευχαριστώ" του Blogger Desperado.

Εξαρχής δηλώνω ότι διαφωνώ με όλα αυτά που γράφτηκαν. Ίσως όχι στη ουσία, αλλά σίγουρα στον τρόπο αντιμετώπισης.

Όσον αφορά τη δεδομένη λογοκρισία, αν και εφόσον μπορεί να ονομαστεί έτσι, θα πω την εξής παραβολή.

Έστω ότι έχτισε το σπίτι μου κάποιος που πουλάει κατσαρίδες. και μου χτίζει μια τεράστια σπιταρόνα με μόνο όρο να βάψω τους τοίχους μου κατσαριδί και να τους διατηρώ στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Έξω από το σπίτι υπάρχουν λογής λογής άνθρωποι και έχουν καθένας τα ποτά του και τη μουσική του, αλλά δεν μπορούν να δουν ο ένας τον άλλον.
και κάνουν την εξής άτυπη συμφωνία: εγώ τους λέω ότι θα τους βάλω όλους μέσα να βλέπουν ο ένας τον άλλον και να κάνουν ένα πάρτι όλοι μαζί, οπότε και αυτοί θα με αφήσουν να 'χω ανοιχτά τα στόρια για να βλέπουν οι απ'έξω ότι εδώ μέσα περνάμε καλά. Με απλά λόγια: με διαφημίζουν και τους διαφημίζω.

Και έρχεσαι εσυ τώρα και μου κατουράς τον τοιχο? με τις κλωτσιές θα σε πετάξω έξω.

Τι θα πει "ήπια λίγο παραπάνω"; να πας να κατουρήσεις σπίτι σου!
Τι θα πει "μα το κατσαριδι είναι χάλια!"; ποιος σε ρώτησε;
Αν πλερώνεις να τους ξαναβάψω έχε άποψη. αλλιώς μόκο!
Και που σαι, αν δειξεις καλή διαγωγή, μπορεί να σε ξαναφήσω να μπεις μέσα! Να φανώ κι εγώ καλός, να είσαι και συ καλά που δε μπορείς μοναχούλι σου!
Κοινώς μια δεύτερη άτυπη συμφωνία. Και όσες ακόμα χρειαστούν.

Και τι τελειώνει εδώ η ιστορία; τόσο απλό είναι; Κι όμως όχι. έχει πολύ ακόμα.

Ο γενικώς κανόνας της διαφήμισης είναι κάνε όσο πιο πολύ ντόρο μπορείς. Ώστε όταν ξεχαστούν όλα τα ονόματα τύπου ντεσπεράντο, ψίθυρος και δε συμμαζεύεται, καθώς και οι απόψεις τους, να μείνει μόνο το ουίσκι, το τσιγάρο, και ότι άλλο διαφημίζεται
Αυτό σημαίνει ότι αν ήταν ξύπνιοι ακόμα και τα βρισίδια που δέχονται θα πρεπε να τα αφήνουν εκεί. έξτρα διαφήμιση δεν είναι;

Κι όμως όχι. Κάποτε έφερνε βόλτες στον ουρανό της λίφο ένα αυτοκινητάκι. τώρα πια σχεδόν κανείς δε το θυμάται. κάποιος είχε αντιδράσει τότε - δυστυχώς δε θυμάμαι πια όνομα - και (ω, του θαύματος!) το ποστ του είχε γίνει πρωτοσέλιδο στο lifomag! Και το καλύτερο; Χωρίς αυτοί να κάνουν απολύτως ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ!

Ρωτάει όμως το σατανικό μυαλό μου: πόσα hits να γίναν από αυτό; 200; 300;
Εκεί τερμάτισε το κοντέρ. Η λάιφο όμως άλλαξε. Και τώρα βλέπεις ότι άμα διαγράψεις κάνα δυο σχόλια- ποστς - χρήστες γίνεται της πουτάνας! κι άλλα σχόλια, κι άλλα ποστς και δώστου ξαναμανα και συνολικά; πάνω από 2000 hits!
Πιστέψτε με, αν έπαιρνα ποσοστά, κι εγώ το ίδιο μάλλον θα 'κανα!

"Και άστους μαλάκες να νομίζουν ότι κάνουν επανάσταση. Ξυστ'αρχίδιασ' μ'εναν γκασμά! Για μας δουλεύουν και δε το ξέρουν!"
Έτσι σκέφτονται λογικά. Και το καλύτερο; πάλι δεν κάναν απολύτως τίποτα!

Τεχνικώς λοιπόν εγώ είμαι με τη λίφο (και όχι με τον Στάθη Τσαγκαρουσιάνο όπως επιμένουν συνέχεια να λένε κάποιοι) γιατι τηρούμε ο καθένας το μερίδιο της ατυπης μεν, τίμιας δε συμφωνίας μας και κοιτάμε να βγάλουμε ο καθένας μας ότι μπορούμε περισσότερο από αυτό.
Ακόμα και στο διαγωνισμό έγραψα. Η συμφωνια ήταν απλή. από κει και πέρα δε θα κάτσω να ασχοληθώ μέσα στη λίφο με το διαγωνισμο περαιτέρω! όχι τζάμπα τουλάχιστον!

Στην πραγματικότητα είμαι με όλους τους ρομαντικούς που φωνάζουν, διότι θεωρώ ότι από κει ξεκινάνε τα όνειρα και οι επαναστάσεις. Απλά θεωρώ ότι αν δεν υπάρχει γνώση και οργάνωση είναι απλά άναρχες φωνές στο χάος του διαδικτύου. Και πολύ εύκολα εκμεταλεύσιμες όπως εξήγησα παραπάνω.

Λύσεις για όσους θέλουν να κάνουν κάτι; Για μένα είναι οι εξείς
1ον αδιαφορία μέσα στο σάιτ για ότι γίνεται. Πιστέψτε με, πονάει! Άλλη συμφωνία κλείνεται για 2000 χιτς και άλλη για 100-150... πολύ λιγοτερα τα φράγκα!
2ον Φτιάξτε ένα δικό σας χώρο χωρίς κανενα γκιουλέκα πάνω από τα κεφάλια σας. Και καντε ότι θέλετε εκεί. αν θέλετε μαυρίστε τους. και αν καταφερετε να συνεργαστείτε 20-30 ατομα μεταξύ σας, με κοινο στοχο πάνω από όλα, μπορειτε να καταφέρετε πολλά πράγματα.

Και κάτι τελευταίο: Θα ήθελα πολύ να δω όλη αυτή την ενέργεια, που σύντομα θα ξεφουσκώσει όπως και όλες οι προηγούμενες, να κατευθύνεται οργανωμενη εναντια σε κάτι πολύ πιο ουσιαστικό από ένα γαμωουισκι και μάλιστα μιας εφημερίδας που έχει και δεκα καλά στοιχεια. Τι διαολο, συμβαινουν πολυ πιο σημαντικα πράγματα γύρω μας απο το αν κοψαν δυο ποστ του desperado ή του awake που έβριζαν μια σαχλοδιαφημιση.

Γιατί το γραψα μόνο εδώ; Μπορεί και να μαι απλά δειλος. Μπορεί και να μην έπρεπε να τα πω ούτε καν εδώ. Μπορεί και να θέλω να διαφημίσω το μπλογκ μου, ακόμα! Όπως και να χει ξαναλεω ότι τζαμπα διαφήμιση δεν κανω σε κανένα! Ας κάνουμε καινούρια συμφωνια αν γουστάρει και βλέπουμε!

Αντε κι ενα βιντεακι να πανε κατω τα φαρμάκια. Στο επανηδειν!


30 σχόλια:

the passenger είπε...

ε λοιπόν αγνοούσα ότι υπάρχεις και εκτός lifo!!!! χάρηκα που το είδα. συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, έχεις πιάσει νομίζω την ουσία του θέματος και εγώ έλεγα χθες στον ντες πως άδικα χαλιέται. στην τελική, η lifo δεν παύει να είναι μια επιχείρηση. άντε, καλά ταξίδια στο χάος του ελεύθερου blogging!

darkwhisper είπε...

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
Αλήθεια, στη λαιφο ειχες αλλάξει το ονομα σου η θυμαμαι λαθος?

Γιώργος είπε...

1)Ε εισαι ανισοτοπος τελικα:)2)εχεις 99%δικιο για να μην πω1000%δικιο σε ο λ α!3)εκτος απο ενα,δεν εβρισα σχολιαζοντας αρχικα!!!!εκει στο πρωτο μου σχολιο στο ντιουαρς σχολιασα ειρωνικα ισως,αλλα χιουμοριστικα κ χωρις ιχνος βρισιας,νομιζω;;;4)ακουλουθησε η διαγραφη του σχολειου,,,,οκεεεει σαφως δ ι κ α ι ω μ α του καθενος να το σβισει,,,ακομα κ καλημερα να γραψω αν ο αλλος δεν θελει ας την σβισει!!!τσαντιστικα κ αρχισα τα γαμιδια οταν κοπηκε το ποστ π ελεγε ,,,,λαιφο αντε κ γαμησου,,,εκει ναι εχουν καθε δικιο;;;ισος να με κοψουν,,,γιατι λεω ισως;;;μα γιατι θεωρω πως ποσταρω επονιμα...λεω κ κανω ευθεια επιθεση εναντιον του τσαγκαρ,,,,προσεξε!!!!χωρις να τον γνοριζω!!!!του μιλαω επονιμα,,,ε ας μου κανει μυνηση,,,,περα απο ολα αυτα κ περα απο τις μαλακιες,,,,εχουν δικιο;;;κ ναι και οχι,,,εχουν δικιο απολυτο γιατι ειναι μαγαζι τους!!!!!!!απολυτο!!!κ γω θα το προστατευα οπος κ αυτοι,,,μα δεν τα εχω με τη λαιφο αλλα πρωσοπικα με τον τσαγκαρ δεν το καταλαβαινεις?πρωσοπικα με τον καθε τσαγκαρ τα εχο οπος αντιστιχα τα ιδια γιδια θεωρω την αθενς βοις κτλ,,,τις θεωρω εφημεριδες που περνανε μυνηματα με τα οποια διαφωνω100000000%κ η οποια προσπαθεια εκει ηταν,,,,,να πω την δικια μου γνωμη με το δικο μου τροπο,κ αν μπορω να αλαξω ετσι κατι.οχι δεν σου μιλω για επανασταση γιατι πια,οποιος κ αν χτυπησει κ μ οποιον τροπο το συστημα αυτο,απλα"πεθαινει"μαζι του,Λυση ειναι μονο αυτη που λες,κ αυτην εδω κ 2 μηνες επελεξα,,,αδιαφορεια,,,ειχα σε 2 μηνες 2 ποστ κ αυτη ηθελα να ηταν η ταχτικη μου στη λαιφο,,,,ηρεμα κ χωρις πολλα πολλα!νομιζο φαινοταν ξεκαθαρα η αλλαγη στασης μου,,,,μετανιωσα για πολλα,,,κ κυριως μετανιωσα για ορισμενα μου ποστ,ισως μ αλλο τροπο,να τα ειχα περασει καλυτερα,ειλικρινα το"κερδος"μου σ ολα αυτα ηταν10;;;;οχι παραπανω ατομα,,,και κοιτα κατι,,,ο πασεντζερ ειναι ενας απο αυτους,,,,ξεκινισε η γνωριμια μας στη λαιφο κ ξεκινισε ασχημα με μενα να τον βριζο μετα απο ενα επιετικοειρονικο του δεν εχει σημασια σχολιο,,,τα βρηκαμε ομως ευκολα γιατι ειχαμε κ οι 2 καλη διαθεση,πραγμα που δεν εδειξε η λαιφο σε κανενα σημειο σε μενα η δεν το ειδα,,,,αν απορεις γιατι δεν γινομαι επαγκελματιας δημοσιογραφος,,,θα σ απαντησω πως δουλεια μου θεωρω το επαγκελματιας καλιτεχνης ειτε γραφω ειτε ζωγραφιζω:)γνωριζα απο την αρχη οτι θα κοπο ετσι οπος παω,κ απλα με στεναχορησε π εγινε σε ενα σημειο που ε γ ω ειχα αποφασισει μια πιο,,,ηρεμη πολιτικη,,,επειδι νιωθω οτι σ εφερα σε δυσκολη θεση με το να αναφερω κ το ονομα σου,κ ισως σε τσαντισα,θα σου πω πως δεν εχω τοσο αναγκη στηριξης,αλλα το να μιλαμε κ γω κ σι οταν βλεπουμε την οποια μαλακια,,,,ναι αυτο που λες 20-30ατομα να κανουν κατι μαζι ειναι καλο σαν λυση ιδεα,,,,κ ειναι κατι που το προτεινα κ μεσα στη λαιφο,,,,,,,ενοο με τους ανονιμους,,,νομιζεις μαλακες ειναι οι τις λαιφο;;;κανουν καλα πολι την δουλεια τους κ δεν θα τους συνεφερε να σβισουν κ τους ανονιμους,,,τελοσπαντων,,,εγω ξερεις πως δεν θα αλλαξω ζορζ,να αλαξει ο κοσμος:)ελπιζω να σ εχο καλιψει κ σορρυ για τα πολλα,οπος μου ρχονται στα γραφο ρειιιι

Γιώργος είπε...

υσ1οχ,,,πολι μεγαλο βγηηηηκεεεε:)))γμτ,,,:)

Ανώνυμος είπε...

παρακαλώ να μου διαβιβάσετε εγγράφως και διαδυκτιακώς την επισκεψιμότητα του παρόντος μπλογκ διότι προτίθεμαι να προτείνω στους συνεργάτες μου να προβούν σε καταχώρηση του προιόντος τους.και, ήταν κάποτε ο Αγιος Πέτρος κι ήθελε να ανακαινίσει τον παράδεισο. παίρνεις τρεις αποθαμένους αρεγολάβους, έναν Γερμανό έναν Αλβανο κι έναν Ελληνα και τους ρωτάει τιμές. 300 λέει ο Αλβανος, χωρίς ΙΚΑ, 600 λέει ο Γερμανός με χρώματα γερμανικής τεχνολογίας. 1900, λέει ο Ελληνας. Γιατί 1900? λέει ο Αγιος Π¨ετρος. Γιατί 300 θα πάρει ο ένας να βάψει, 600 ό άλλος για τα χρώματα και τα υπόλοιπα μισά-μισά Αγιε Πέτρο μου, του απαντάει ο ρωμηός. Παρακαλώ κύριε Dark να μεριμνήσετε για την καλή μας συνεργασία, διατελώ μετά μεγάλης τιμής

darkwhisper είπε...

Tι λες ρε ντες; πότε τσαντιστηκα? τωρα ειδα και το μεηλ και ολα! Ναι γενικά δεν περναω και την καλύτερη φαση, αλλα να ξερεις οτι αν με εβριζες και χαλιόμουν θα στο λεγα. και το ονομα μου μονος μου το χω πει εκει μεσα δυο τρεις φορες. καμια σχεση ρε, κατι παρεξηγησες. Τωρα για τα υπολοιπα αν νοιωθεις οτι δεν μπορεις να σαι εκει μεσα χωρις να τους κανεις διαφημιση, και θες να την κανεις, εγω μαζι σου ειμαι. Οχι οτι με εχεις αναγκη λεμε τωρα. Σποντες δε θα σου πεταξω ποτε για κατι αμα ειναι θα στο πω οπως στο λεω παντα. Χαλαρωνουμε τωρα... ;ο)

darkwhisper είπε...

Υ.Σ. Υγιή σε βρίσκω, μπαινει μεγάλο, βγαινει μικρό! μουαχαχαχα χυδαιοτητες! :οΡ

darkwhisper είπε...

Ελα ρε μαρακι που χαθηκες να ουμ'; (χρρρρχρρρ φτουυυαα!) Καλα τους ξηγηθηκε του τσουλιαδακι! Τι θα μας φαν τις μιζ... εεε το ψωμι μας οι βαρβαροι; που τους κατεβασαμε απο τα δεντρα; δε λεει... αν και γω το ξερα μονο με την πορτουλα του παραδεισου.
Για ολακερη ανακαινιση θα τους επαιρνα και το βρακι της μανας τους. Στειλε εσυ τη ρεκλαμα να ουμ' και να δεις πως ανεβαζω 'γω την επισκεψιμοτητα. Μεχρι και τις μασχαλες θα ξυρισω αμα λαχει ναουμ'! Αμ πως!

Γιώργος είπε...

oyf hremisa,,,poli na oyme epese,,,ψιτ,,,δεν ξεχασα τη φαση με λαιφο απλα χαλααααρωνω λιγο:)αντε γεια μας λεμεμεελεμε

darkwhisper είπε...

Αντε γεια μας και στα μακρια πουλιά μας! Να μαστε καλά να γινόμαστε χάλια! (έκφραση ειναι μη χαθουμε στην παραφιλολογία περι μηκους και αλκοολισμου!) ;ο)

Ανώνυμος είπε...

μη ξυρίζεσαι, το προς διαφήμιση προιόν είναι χαλάουα!

the passenger είπε...

ναι φίλε, καλά θυμάσαι, είχα αλλάξει το όνομά μου επειδή στην ατχή το είχα πάρει τελείως στην πλάκα αλλά μετά άρχισε να γίνεται σοβαρό (το blogging εννοώ). τα λέμε πλέον εκτός lifo!!!!

faraona είπε...

Σε βρισκω υγιεστατο στις αποψεις σου και ειδικα στο:''2ον Φτιάξτε ένα δικό σας χώρο χωρίς κανενα γκιουλέκα πάνω από τα κεφάλια σας. Και καντε ότι θέλετε εκεί. αν θέλετε μαυρίστε τους. και αν καταφερετε να συνεργαστείτε 20-30 ατομα μεταξύ σας, με κοινο στοχο πάνω από όλα, μπορειτε να καταφέρετε πολλά πράγματα.''

Ετσι!!!!
Καλο μηνα!

Ανώνυμος είπε...

δεν ξέρω αν έχετε ακουστά για κοινωνική ψυχολογία, αλλά αν μαζευτούν 20-30 άτομα, θα γίνουν όλα ακριβώς ίδια, ίσως όχι αποτιμήσιμα εις χρήμα, αλλά πάω στοίχημα ότι θα γίνουν τα γίδια και τα γίδια, πάντα με ένα μαύρο πρόβατο, ένα άλλο επί σφαγή, και κάποιον να παριστάνει τον τσοπάνη (maria i.)

Ανώνυμος είπε...

δεν ξέρω αν έχετε ακουστά για κοινωνική ψυχολογία, αλλά αν μαζευτούν 20-30 άτομα, θα γίνουν όλα ακριβώς ίδια, ίσως όχι αποτιμήσιμα εις χρήμα, αλλά πάω στοίχημα ότι θα γίνουν τα γίδια και τα γίδια, πάντα με ένα μαύρο πρόβατο, ένα άλλο επί σφαγή, και κάποιον να παριστάνει τον τσοπάνη (maria i.)

salvador είπε...

Ολα γίνονται για την κονόμα
λαμόγια ολου του κόσμου ενωθείτε
καμοια φορά θα κάνω κανα ποστ
και θα τους σύρω όλους ονομαστικά
κάτσε να αρχίσω με ενα όνομα τώρα που μου 'ρχεται:
"Δημοσθένης Θεσσαλονίκης"
(τον φωνάζουνε και Δήμο)
σε καραφάση το άτομο και ολη η παρέα του.

darkwhisper είπε...

Salvador καλως ήρθατε! Άστο μωρε το δήμο εχει τα δικά του τον εχουν γεμισει τρούπες και μετρο δε βλέπει. Ολη του η παρέα τον φωνάζουν γραβιέρα!
Φαραόνα μερσι. Χαίρομαι και να συμφωνώ σε θέματα ουσίας, οσο και να διαφωνω με καποιον που στηριζει τα επιχειρηματα του. Στο πρωτο οργανώνεσαι στο δεύτερο μαθαίνεις.

darkwhisper είπε...

Γεια σου μαρία! με τη μαρία από πάνω τι σχέση έχεις; Α, η ίδια είσαι; Α, μάααλιστα! Ε, καλά, τότε θα περιμένω τις άλλες 18 -28 μαρίες!

Duchamp είπε...

ο εννοώ όταν εννοώ ό,τι εννοώ ενώ εννοώ ότι εννοώ πώς δεν εννοώ απολύτως

darkwhisper είπε...

έν οίδα ότι ουδέν οίδα. είδωμεν..

Γιώργος είπε...

ε την μεγαλιτερι μαλακια τιν ειπε η μαρια(imarias είπε... )ρε σι κοιτα πος εχουνε τα πραγματα,,,,,ανοιξα ενα μπλογ στη λαιφο και μιλαο για τους ανονυμους αε...ποσταρανε καμια 10αρια ατομα ειχε φρεε κοδικο και φρεε γιουζερ νειμ κ ομως κανεις δεν εκανε καμια μαλακια!κανεις!ολοι το σεβαστηκανε!κ αυτο τιμαει κ σας αλλα κ μενα,σορρυ π επανερχομαι λιγο αλλα πασεντζερ δεν ειναι το θεμα η λαιφο,αλλα η ζωη!η καθε λαιφο λοιπον μ αυτα που λεει κ γραφει επηρεαζει την ζωη κ κει θα με βρισκει μπροστα τις,ναι οκ μαλακια μου που εβρισα αλλα εγινε την τριτι φορα,,,εσεις απο την αλλη για αυτο ειστε εδω για να μου την λετε κ σεις που κ που,πως αλλιος θα γινω καλιτερος?αιντε καλιμερες

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστώ giorgos που μου αποδίδεις την μεγαλύτερη μαλακία, αλλά δεν την είπα εγώ. κοινωνική ψυχολογία έφα. μήπως η σχεδία σας δεν ανοίχτηκε μεσοπέλαγα, να φανεί αν κάποιος θα έκανε τον καπετάνιο, αν θα χρειαζόταν δηλ. ή αν θα ήθελε κάποιος, ή ίσως και να μην βρήκατε και φουρτόύνες, γενικά δηλ. δεν ξέρω αν υπήρξε ικανό "δείγμα γραφής". και σαφώς εγώ δεν αναφέρθηκα σε εσάς αλλά στους όποιους 10-20 ή 30 που θα κάναν ένα παροόμοιο εγχείρημα. βλ. συνδικαλισμό, βλ. κοινότητες, βλ. ομάδες όποιου τύπου. εκτός κι αν υπάρχει συνεκτικός δεσμός και ιδεολογικό υπόβαθρο. που δεν νομίζω ότι ήταν η περίπτωση (αλλά δεν ξέρω κιόλας, απλά υποθέσεις κάνω). ευχαριστώ μπλογκούχε whisper

apologia pro sua vita είπε...

Μάλιστα, εδώ είσαι λοιπόν.Επειδή εδώ στο χωριό μας, δεν έχουμε τέτοιου είδους παραδείγματα στον τύπο, θα πω για κάτι τύπους στην Αγγλία που είναι πολύ μάγκες. Έφτιαξαν ένα σατυρικό περιοδικό Private Eye λέγεται καμιά 15 αριά χρόνια τώρα. Έχουνε τις πιο γαμάτες πέννες, τα ξεσκίζουν όλα, ευφυία στο κόκκινο,αλλά το περιοδικό βγαίνει σε χαρτί "χασάπη". Έχει μεγάλη κυκλοφορία, αλλά το χαρτί του χασάπη ίδιο. ΓΙΑΤΙ???? Ρητορικό το ερώτημα. Γιατί τα χώνουνε σε όλους και δεν τα παίρνουν από πουθενά διότι αλλιώς πώς θα τα χώνανε σε όλους. Χασαπόχαρτο και ελευθερία λοιπόν. Αν θες ιλουστρασιόν, χρώματα κι αρώματα, ταξιδάκια για να γνωρίσεις τον κόσμο, ωραίες φωτογραφίες κτλ κτλ ε! θα κόψεις κάτι κι απ' την ελευθερία. Ενάμιση κιλό, να τ'αφήσω?

Γιώργος είπε...

προς το πιο πανο σχολιο ,,,,ειναι η μεγαιτερι μαλακια π εχο ακουσει,,,κ σε κολοχαρτο αν γραψεις κατι κ θελλουν να σε κοωψουν θα σε κοψουν,,,,,ειναι σε χαρτι χασαπη γιατι ετσι τιν βρισκουν οι τυποι,,,,ζητω η λογοκρισια ημουν ειμαι κ θα μαι μονιμα υπερ της κ οπιος πει δεν ειναι λογοκριτις ε σταρχιδια μου,,,ολοι λογοκρινεστε καθε μερα ολοι λογοκρινουμε,,,,τους ευατους μας πρωτα,,,,,αν πχ γραψω καλιμερα στον αλιτλεγουσπερ εχει καθε δικαιομα να με κοψει αν δεν θελει,κ σου μιλαα ενα ποοολι λογοκριμενο ατομο:)ετυχε κ ειμαστε ταυτοχρονα δω:)

apologia pro sua vita είπε...

Σχόλιο στο από πάνω σχόλιο. Δεν είναι η μεγαλύτερη μαλακία γιατί έχω κι άλλες μεγαλύτερες. Υπομονή να 'χεις να τις διαβάζεις. Λοιπόν, οι εν λόγω κύριοι στο καπιταλιστικό Λονδίνο κατηγορούνται κάθε χρόνο από όλους σχεδόν όσους σατιρίζουν. Πάνε στα δικαστήρια, συχνά πληρώνουν και κάποτε επιδή σατύρισαν έναν μεγαλοεπιχειρηματία το πρόστιμο που τους επιβλήθηκε ήταν τεράστιο, παραλίγο να κλείσουν. Έκαναν έρανο από τους αναγνώστες και το κράτησαν. Δεν σταμάτησαν ποτέ να σατιρίζουν, δεν έχουν διαφημίσεις και πίστεψέ με όλοι θέλουν να τους κλείσουν.

Γιώργος είπε...

δεν ειναι μαλακια το σχολιο πανο στο σχολιο,ψιλοδιαλογος ειναι,μαλακια θα ηταν να λεγα τη γνομι μου μετα απο κανα μηνα,,,,,κ αντε να βγαλεις ακρη,,,,,,κ γο μαζι τους ειμαι,αλλα αφου πληρωνουν πρωστιμα μην κολας τους αρεσει το χασαποχαρτο,κ μενα σααν ιδεα μ αρεσει:)

darkwhisper είπε...

Ωπατις! τι έγινε δω? λοιπόν μαρία συμφωνω, αλλά η κοινωνική ψυχολογία στηρίζεται όπως κι όλες οι επιστήμες σε στατιστική και ποσοστά. Π.χ. λένε ότι το τσιγάρο αυξάνει τις πιθανότητες για καρκίνο, αλλά κανεις δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να πει ότι το τσιγάρο προκαλει τον καρκίνο. Κάνουμε πιο ασφαλείς κινήσεις υπολογίζοντας στο μέσο όρο αλλά καμιά φορά η εξέλιξη έρχεται όταν ποντάρεις στην εξαίρεση. Ξέρω, ξέρω... μικρός και ρομαντικός! απολογία: καλώς ήρθες! ξέρω και γω κάποιες περιπτώσεις και στο ελλάντα, και κάποια στιγμή θα αναφερθώ. γενικά η ζωή είναι γεμάτη επιλογές, το θέμα είναι που βρίσκεις εσύ την ουσία. Και ναι, άστο και βάλε άλλο! 1.200 κατα προτίμηση! :) Ρε giorgio τι σε έχω βάλει εδώ μέσα, συναγερμό μαλακίας??? Ιουιουιουιου... :οp συμφωνώ μαζί σου πάντως κι απόδειξη είναι ότι στην κίνα και όχι μόνο έχουν συλλάβει blogger αντιφρονούντες που θέλαν να τα χώσουν. Τους έδωσε το google στεγνά, χωρίς σάλιο. και όσο μας φαίνονται μακριά, τόσο πλησιάζουν. Θα δείξει. Θα θελα να μου είσαι λίγο πιο ευγενικός με τους άλλους φιλοξενούμενος, όπως είσαι κι έξω όταν βλέπεις καινούριο κόσμο. Κι ας ξέρω ότι τα λες αυθόρμητα και με καλή πρόθεση, καλό είναι να μην περιορίζει η ελευθερία του ενός την ελευθερία του άλλου. Χωρίς καμία διάθεση λογοκρισίας, ούτε και προσδοκία να γίνει εδω μέσα κατηχητικό! Την αγάπη μου σε όλους.

apologia pro sua vita είπε...

alittlewhisper Ευχαριστώ για τον ιπποτισμό. Αλλά διάβασα τα σχόλια του γιοργος πιο πάνω και προετοιμάστηκα καταλλήλως. Γιατί έτσι κι αλλιώς μαλακία θα έγραφα. Μ' άρεσε η υποδοχή του έτσι κι αλλιώς. Έχω κι εγώ τα s&m μου.

Γιώργος είπε...

alittlewhisper eides ρε αλιτι που βιαζεσαι:)αφου ξερεις ρε οτι ειμαι κ γαμο τα δημοκρατικα ατομα,οτι πω εγω κ τελος,,,λοιπον ξεπερναω τα περι συναγερμου που λες,,,,παιδια ξεχαστε τις μαλακιες,οτι θελουν θα κανουν,,,,τελοσπαντον κ αφου το κοριτσι ειναι φιλελευθεροκ δεν με"λογοκρινει":)αρε τι να σας κανω που διεγραψα σημερα το κανονικο μου μλογκ,προσπαθωντας να τοφτιαξω,,ανιγουει απο σμ παντος,αλλο τιποτα αλλο τιποτα

darkwhisper είπε...

Ελάχιστος εως καθόλου ιπποτισμός θα έλεγα, ούτε για σένα ούτε για τη μαρία. Περισσότερο για το γιώργο η συμβουλή ως φίλος που νοιάζεται, αν ξαναδιαβάσεις το σχόλιο. μεγάλες κοπέλες είστε και δε χρειάζεστε κανέναν να μιλάει για σας. Και ίσως λίγο και για μένα, που θέλω να κρατιέται μια σχετική ισορροπία σε κάποια πράγματα, αν και εφόσον υπάρχει καλή θέληση από όλες τις "εμπλεκόμενες παρατάξεις"!